Aggi Grisel

IN MEMORIAM  AGGI GRISEL

Op 25 december 2019, Eerste Kerstdag, overleed vrij onverwacht ons erelid Aggi Grisel, een zeer markante, belangrijke clubvrouw.
De prachtige afscheidsdienst vond onder grote belangstelling plaats op 3 januari 2020 in Crematorium Waalstede te Nijmegen. Onze voorzitter Aloys Mey sprak er namens SV Hatert.

Aggi was ruim 42 jaar lid van SV Hatert  en in al die jaren is ze voor onze vereniging uitermate actief en eigenlijk onmisbaar geweest. Lange tijd was ze het gezicht van de horeca van SV Hatert. Vakmanschap, het vermogen om leiding te geven, mensenkennis en overtuigingskracht, het waren allemaal eigenschappen die haar kenmerkten. Vele uren heeft ze doorgebracht als leidinggevende achter de bar en in de keuken. Mede dankzij haar kennis en inzet beschikte Hatert over een professioneel opererende horeca, hetgeen voor onze grote vereniging van destijds ook in financieel opzicht van enorm belang was.

Als er wat speciaals te doen was bij de club werd er natuurlijk ook steevast een beroep op Aggi gedaan en nooit tevergeefs.

Dat begon al bij ons 50-jarig bestaan in 1979. Aggi maakte deel uit van een stevige commissie die de festiviteiten ging organiseren. Het werd, mede door haar geweldige inbreng, een feest om nooit te vergeten, met duizenden bezoekers. Bij het al even grandioze 60-jarig jubileum en alle jubilea erna was Aggi steeds weer een onmisbare schakel. En laten we ook haar jarenlange inzet tijdens talloze Vierdaagsen niet vergeten! Ons sportpark fungeert dan als gemeentecamping en vele kampeerders van heinde en verre maken dan gebruik van de faciliteiten in ons clubhuis. Het legertje vrijwilligers dat dan steeds weer zo formidabel presteert zal haar toonaangevende inzet enorm gaan missen. Maar ze heeft nog veel meer gedaan: jarenlang was ze lid van de Evenementencommissie en organisator van talloze bingoavonden. Geen wonder dat Aggi in 1995 wegens haar grote verdiensten voor de vereniging werd benoemd tot erelid. Het kwam haar zeer toe.

Ze was ook een echte Hatertsupporter. Tot voor kort bezocht ze met haar clubvriendinnen alle wedstrijden van het eerste. Met diezelfde vriendinnen maakte Aggi de laatste jaren ook deel uit van onze damesbiljartclub, die iedere dinsdag in de kantine actief is en regelmatig gezellig op stap gaat. Ze had het daar zeer naar de zin.

SV Hatert is Aggi veel dank verschuldigd voor alles wat ze in al die jaren voor onze club heeft betekend.