Bert Gieben

In memoriam

BERT GIEBEN: ALOM GELIEFDE VOETBALVRIEND

Het plotselinge overlijden van Bert Gieben op 20 mei 2019 betekent voor onze vereniging dat we afscheid hebben moeten nemen van een zeer aimabele, loyale, humorvolle clubman met heel veel kennis van voetbalzaken. Want, zoals iedereen zal weten,  veel in het leven van Bert draaide om voetbal.
Alles bijeen is Bert 34 jaar lid geweest van SV Hatert.

In de jaren vijftig speelde hij in onze junioren, bij leider Wim van Halen. Hij had veel talent, maar dat viel bij RKSV Hatert nog niet zo op. Bert vertrok naar NEC en enkele jaren later speelde hij daar in het eerste elftal, met bekende spelers als Tiny van Reeken en Hans Verhagen. De laatste scoorde het meest besproken doelpunt uit de NEC-historie op aangeven van Bert. Na zijn NEC-periode ging Bert nog voetballen bij o.m. de Treffers. Ook in het Nijmeegse zaalvoetbal viel hij lange tijd te bewonderen.

Bij SV Hatert was inmiddels enige tijd een vriendenteam actief, het 13e elftal, en onze Theo v.d. Pol benaderde Bert met de vraag of hij daar niet bij wilde komen voetballen. Dat leek Bert wel wat en binnen de kortste keren werd hij een op-en-top-Hatertman, eerst als geweldige voetballer, later enige tijd als lid van de Technische Commissie en vooral als een van de leiders van Haterts oudste elftal. Voor dat team werd zelfs een heus managementteam in het leven geroepen en Bert kreeg de eervolle functie van General Manager. Verder bestond het managementteam uit een Fieldmanager, een Financial Manager en een Manager General Affairs.

Het managementteam van de Hatert Old Stars organiseerde ieder jaar een zogenaamde winteractiviteit voor de spelers van het elftal met hun partners en kinderen. Ieder jaar weer was dat een weergaloos gebeuren, op het hoogtepunt met zo’n 80 deelnemers, die de hele dag actief waren met spellen en opdrachten.

Voor de vereniging was dit een enorm verbindende activiteit, die de onderlinge kameraadschap en de clubliefde zeer ten goede kwam.

Bert heeft hieraan door zijn inzet, humor, voetbalkennis en loyaliteit door de jaren heen een enorm positieve bijdrage geleverd, waarvoor SV Hatert hem veel dank is verschuldigd.

Hoezeer zijn Hatertse voetbalvrienden hem waardeerden bleek ook gisteren, toen  de Hatert Oldstars op hun geheel eigen wijze op Vossendijk een prachtig eerbetoon brachten aan Bert.

De crematieplechtigheid in Waalstede was eveneens indrukwekkend. Zeer velen, onder wie ook veel leden van onze vereniging, waren aanwezig. Willem Akkers voerde namens SV Hatert het woord.

Wij bedanken Bert voor alles wat hij voor onze club heeft betekend. We gaan hem enorm missen en

wensen zijn familie heel veel sterkte toe.

Nijmegen, 27 mei 2019