Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Geurt Martens

Geurt Martens

In memoriam

GEURT MARTENS: GEWELDIGE TRAINER, GEWELDIG MENS

Met het overlijden van Geurt Martens op 10 juni 2019 neemt SV Hatert afscheid van een man aan wie we met zeer veel genegenheid zullen terugdenken. Aimabel, bescheiden, niet graag in de belangstelling staand, maar een autoriteit op voetbalgebied.

Geurt was lid van Hatert sinds 1974, zo’n 45 jaar dus. Wij hebben hem leren kennen en waarderen als een zeer  gedreven, serieuze sportman, eerst als sierlijke voetballer in ons eerste elftal, daarna als trainer bij de jeugd en het eerste. Als voetballer had hij al een prachtige staat van dienst toen hij bij ons kwam: hij speelde o.m. lang betaald voetbal bij FC Wageningen op "De Berg".  Je kon uren met hem praten als het over voetballen ging. Als trainer probeerde hij technisch en verzorgd te spelen, maar hij wilde ook dat iedereen er tiptop uitzag als ze het veld op gingen: allemaal shirt in de broek, kousen omhoog.

Hij was zeer betrokken en heeft heel wat snipperdagen opgenomen bij Philips om op extra te kunnen trainen met de jongens die eerder verhinderd waren. 

Geurt  heeft met name in de jaren zeventig van de vorige eeuw veel betekend voor de ontwikkeling van al die talentvolle jeugdspelers die we bij Hatert hadden. Talloze oud-voetballers, ouders en andere supporters hebben nog altijd mooie herinneringen aan de kampioenschappen van de B1- en A1-teams van toen. In 1979 werd Geurt met Hatert A1 kampioen, maar promotie naar de geselecteerde jeugd zat er net niet in. Een jaar later lukte het wel en liefst 600 supporters waren er getuige van. Onvergetelijk. Hierna werd Geurt trainer van het eerste elftal.

Zijn allergrootste moment beleefde hij natuurlijk in 1983 toen hij met het eerste elftal van SV Hatert promoveerde naar de derde klas, na een onvergetelijke beslissingswedstrijd op De Dennen tegen Union.

Het was zoals gezegd een geweldige tijd en Geurt had daar een ongelooflijk belangrijke inbreng in.  Wij van SV Hatert zijn hem daar nog altijd ontzettend dankbaar voor.

De laatste veertig jaar is Geurt ook zeer actief en succesvol geweest voor NEC bij het scouten van talloze jeugdige talenten.

De crematieplechtigheid bij Waalstede was mooi. Er werd gloedvol over hem gesproken, Willem Akkers deed dat namens onze club.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe.

 

Bestuur SV Hatert

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!