Info - Hatert

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Info

Info

Aan het strand van ’t Maas en Waalkanaal

Tussen Malden en Neerbosch
Liggen kerk en school van Hatert
En ’t cafeetje van Toon Vos

 

 

De eerste regels van het "Hatertse Volkslied" dateren van tientallen jaren geleden. Er wordt een melancholisch beeld in opgeroepen van het oude Hatert, toen het nog een agrarisch dorpje was, gelegen op vijf kilometer van de grote stad Nijmegen. Een dorpje van niet meer dan enkele honderden zielen.

In 1929 richtte een stel dorpsjongens een voetbalclub  op die ze "Tubantia" noemden.  Enkele jaren later werd dat R.K.S.V. Hatert, in de zestiger jaren gereduceerd tot SV Hatert. Het oude dorp Hatert bestond voornamelijk uit de door prachtige beuken en eiken omzoomde Hatertseweg, met hier en daar wat zijweggetjes en buurtschappen. Het dorp is allang verdwenen. Hatert werd een grote stadswijk en uiteraard veranderde ook de voetbalclub. Het ledental steeg in de jaren zestig en zeventig naar grote hoogten. Dat resulteerde uiteindelijk in opvallende sportieve prestaties, al moest Hatert wachten tot de tachtiger jaren eer, met steun van de inmiddels opgerichte sponsorstichting, de vruchten van het grote aantal talenten en de uitstekende jeugdopleiding geplukt konden worden. In betrekkelijk korte tijd promoveerde het eerste elftal van de derde naar de eerste klas en bereikte vervolgens ook nog de hoofdklasse, waarin Hatert in totaal vier jaar vertoefde. Inmiddels heeft de club zowel wat ledental als sportieve ambities betreft een flink aantal stappen teruggedaan.

Bij de omnivereniging SV Hatert, sedert 1996 gehuisvest op Sportpark Vossendijk, vormt voetbal nog altijd de hoofdmoot. Het eerste elftal speelt in de vierde klas.  Naast voetbal worden er bij Hatert ook andere sporten beoefend. Zo wordt er op drie mooie gravelbanen volop recreatief getennist. De tennisafdeling telt momenteel 135 leden. Er is ook een dartafdeling, spontaan ontstaan uit de (voetballende) leden. De dartwedstrijden vinden plaats onder auspiciën van de Nederlandse Dartbond.  Verder is er een onderlinge biljartvereniging zowel voor  Dames als heren.     

Naast de drie tennisbanen omvat de accommodatie van SV Hatert drie voetbalvelden, twee trainingsvelden, kleedkamers, een tribune voor bijna 400 mensen en een prachtig clubhuis.

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!