Op 21 oktober jl. overleed Jan Roelofs

26 oktober 2021 11:15

JAN ROELOFS HAD EEN HATERTHART

Op 21 oktober jl. overleed Jan Roelofs, bij velen bekend als de man van o.m. het Nimweegs dictee of als ambtenaar van de burgerlijke stand, maar ook al meer dan 33 jaar lid van onze vereniging.
Jan was lange tijd een trouw supporter van ons eerste elftal, maar hij heeft met name veel voor de club betekend ten tijde van ons vertrek van Sportpark Grootstal. Als ambtenaar van de Gemeente Nijmegen was hij heel belangrijk bij de onderhandelingen tussen onze vereniging en de gemeente over de verhuizing en de voorwaarden waaronder die zou plaatsvinden.
Onder meer hierover heeft hij enkele jaren geleden op een prachtige manier staan te vertellen op een speldjesavond: “Zonder mijn aandeel nu veel groter te maken dan het was, heb ik in die tijd onder werktijd op het gemeentehuis menig bilateraaltje gehad met het hoofd van de afdeling sport, om te bezien op welke wijze de gemeente en Hatert garen bij een verhuizing konden spinnen.”
En hij besloot zijn verhaal destijds als volgt: “Ik betrap mij erop dat, als ik na een wedstrijd huiswaarts keer, en dat zal na deze avond niet anders zijn, ik zachtjes voor me uit zing: Ja, wij verdedigen de kleuren, het rood en het blauw. En wat er ook gebeure, wij blijven Hatert trouw.”

Wij zullen met veel genegenheid aan Jan blijven denken en wensen zijn familie heel veel sterkte toe met het grote verlies.